Het ras Jersey

Tussen onze Holstein koeien lopen er enkele Jersey koeien rond. Deze zijn kleiner en hebben een mooie bruine vacht. De kleur kan varieren van licht bruin-grijs tot donker bruin.

De dieren zijn nieuwsgierig en rustig van karakter, wat hun aaibaarheidsfactor alleen maar vergroot. 


De smaakvolle melk

De melk van Jersey's is net iets anders dan gewone melk: Van nature geven de Jersey's iets minder melk, maar bevat deze meer waardevolle ingrediënten (proteïne, vitaminen,vet, eiwit en calcium). Het zijn deze eigenschappen die hun melk zo lekker en smaakvol maakt.

A2A2-melk

Onze Jersey koeien zijn getest op het A2A2-gen. Wat wil zeggen dat ze A2A2-melk geven.

Wat is A2A2-melk juist?

Wel, een groot deel van de eiwitten in melk kunnen opgedeeld worden in A1 en A2. Reguliere melk en zuivelproducten bestaan zowel A1 als A2 melk. Sommige rassen (waaronder Jersey's) geven van nature veelal A2-melk. Dit komt door een genetische erfelijkheid in het DNA van vroeger uit.

Doordat de koeien het A2A2-gen bezitten, is hun melk mogelijks verdraagbaar voor mensen die problemen hebben met koemelk.

Kan u koemelk ook moeilijk verdragen? Neem gerust contact op met ons, wij helpen u graag verder, en zijn benieuwd naar uw ervaring met A2A2-melk.

Ecologisch

Jersey koeien zijn ook duurzaam voor het milieu. De dieren hebben minder voedsel nodig om melk te produceren, wat ervoor zorgt dat ze minder mest en stikstof uitstoten.  Hierdoor hebben ze een kleinere ecologische voetafdruk.


De geproduceerde mest van de koeien komt allemaal op eigen velden terrecht waardoor er geen mest afgevoerd moet worden. De gewassen (mais, gras, graan, ...) die op deze velden geteeld worden, dienen als voerder voor de dieren op de boerderij.

Dit houdt de kringloop klein en maakt ze helemaal rond.